Κατανοώντας τις διαφορές: Γνωρίζοντας πότε το gaming γίνεται εθισμός

Περίληψη:

Η κοινή λογική των περισσοτέρων στο άκουσμα των λέξεων ‘gaming’ και ‘βιντεοπαιχνίδια’ συνήθως εστιάζει στα αρνητικά τους, όπως η υπερβολική χρήση και ο εθισμός που προκαλείται στη ζωή των νέων μέσω αυτών. Κι όμως, όπως υποστηρίζουν ερευνητές, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ίσως επιφέρουν και κάποιες θετικές ‘συνέπειες’ στην ανάπτυξη του μυαλού των παιδιών και των νέων, εφόσον φυσικά τηρείται το μέτρο. Στη συγκεκριμένη ομιλία, μεταξύ άλλων, θα γίνει αναφορά και κατανόηση των διαφορών μεταξύ της φυσιολογικής χρήσης των video games και των προειδοποιητικών σημαδιών του εθισμού, καθώς επίσης και στην ανάλυση των θετικών αποτελεσμάτων της χρήσης των παιχνιδιών.

Εισηγήτριες:

  • Όλγα Τζουραμάνη: Εγκληματολόγος-Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια. Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Καθηγήτρια Σχολής Ψυχολογίας Mediterranean College.
  • Kαλλιόπη Ιωάννου: Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)-Κλινική Εγκληματολόγος-Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων. Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου του Essex.
  • Έφη Κωστίδου: υπεύθυνη προγράμματος και επικοινωνίας των Clever-Net και Greek Gaming Academy.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 14.00-15.00

Κλείσε θέση τώρα, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: